OVER ONS

Dotx Control Solutions

DotX Control Solutions ontwikkeld op maat gemaakte oplossing voor uitdagende regeltechnische problemen.
Ons bedrijf

Dotx Control Solutions is opgericht in 2007, door Dr. Ir. Jan Schuurmans. De pragmatische, gestructureerde en efficiente aanpak om regeltechnische problemen op te lossen hebben al voor veel tevreden klanten gezorgd. In de afgelopen 10 jaar heeft Dotx gemerkt dat veel problemen opgelost kunnen worden met dezelfde aanpak. Dit heeft geleidt tot de ontwikkeling van de PID tuner, welke nu veel gebruikt wordt door onze eigen control engineers.

Onze visie

Regelsystemen die optimaal ingesteld zijn, zorgen voor een verhoogde efficientie, productiviteit en kwaliteit. Net als formule 1 raceauto's. Om regelaars te optimaliseren zijn momenteel vooral hoogopgeleide, ervaren ingenieurs nodig, wat ervoor zorgt dat dit niet vaak gebeurt. Daarom hebben wij onszelf de vraag gesteld, kunnen we geen software maken die de regelaar optimalisatie doet zodat iedereen een optimaal ingestelde regelaar heeft? Het antwoord hierop is onze visie: Wij streven ernaar om regelaar-optimalisatie toegankelijk te maken voor iedereen.

  • Inhoudelijke kennis, advieservaring en didactische kwaliteiten op het onderwerp Meten- en Regelen zijn essentieel voor de opzet en uitvoering van onze cursus Process Control. Dit wordt door Dotx Control met kennis van zaken en betrouwbaar uitgevoerd.
  • Dhr Schuurmans blijkt niet alleen de theoretische kant goed inzichtelijk te kunnen brengen maar ook een hele praktische uitvoering van de nieuwe regelconcepten door te kunnen voeren. Werkt goed en energiek samen met de eigen beheerders.    
  • DotX Control Solutions B.V. heeft inmiddels een aantal complexe meet en regel technisch problemen opgelost in het grasreinigingsproces van Kooks- en Gasfabriek 2 van Tatasteel IJmuiden. Naast adequate oplossingen voor meet en regeltechnische problemen levert DotX Control Solutions B.V. ook maatwerk v.w.b. training en voorlichting voor eigen personeel plus een heldere rapportage waarmee de eigen technische dienst is staat is om vervolg onderhoudswerkzaamheden op te pakken en mogelijk nieuwe storingen te vervolgen.

Ons Team

Optimaliseer uw proces direct!